DISTRIBUIȚI
Sputnik

Procesele geopolitice devin tot mai turbulente în lume, în ciuda unor semnale pozitive, iar erodarea dreptului internaţional continuă, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin într-un mesaj video adresat participanţilor la Conferinţa privind Securitatea Internaţională de la Moscova, postat miercuri pe site-ul Kremlinului, relatează versiunea în engleză a agenţiei ruse de presă TASS, potrivit agerpres.

„Din păcate, procesele geopolitice devin tot mai turbulente, în ciuda unor semnale pozitive izolate. Erodarea dreptului internaţional continuă de asemenea. Încercările de a folosi forţa pentru promovarea intereselor proprii şi întărirea securităţii proprii în detrimentul securităţii altora continuă neabătute”, a spus liderul rus.


Citeşte şi: Comandoul care l-a ucis pe Khashoggi fusese pregătit în SUA

Soluţia la cele mai importante chestiuni de pe agenda militară şi politică de astăzi şi căutarea productivă a unor răspunsuri comune la provocări comune sunt cruciale pentru „consolidarea securităţii în lume şi pentru dezvoltarea sustenabilă”, a afirmat Putin.

„Conflictele armate regionale, riscurile proliferării armelor de distrugere în masă, activitatea grupurilor criminale transfrontaliere, traficul de droguri şi infractorii cibernetici sunt motive de mare îngrijorare”, a mai declarat liderul de la Kremlin.

„Terorismul internaţional continuă să reprezinte o ameninţare specială”, a evidenţiat Putin, potrivit TASS.

Amploarea şi natura globală a acestor provocări necesită ca toate statele să îşi adune eforturile, iar această activitate colectivă trebuie să se bazeze pe dreptul internaţional şi pe obiectivele şi principiile Cartei ONU, a declarat el.

Citeşte şi: Cea mai lungă vară pentru Nicolas Sarkozy! Fostul preşedinte francez îşi va afla verdictul la sfârşitul lui septembrie

„Orice reguli noi trebuie formulate sub auspiciile ONU. Orice alte căi vor duce la haos şi impredictibilitate”, a subliniat Putin.

De la crearea sa, ONU a fost şi rămâne baza sistemului de relaţii internaţionale, iar obiectivul principal al acestei organizaţii cu autoritate şi recunoscută internaţional este „de a preveni un conflict global, un nou război mondial”, a mai spus el.