DISTRIBUIȚI
Devdiscourse

Negociatorul şef al Iranului a declarat sâmbătă seară că ”nu crede că negocierile” privind programul nuclear ”pot ajunge la o concluzie în această săptămână”, în timp ce iranienii îşi aleg preşedintele pe 18 iunie, relatează AFP, potrivit agerpres

„Personal, nu cred că vom putea ajunge la o concluzie săptămâna aceasta”, a declarat Abbas Araghchi pentru postul de radio public iranian după reluarea celei de-a şasea runde de negocieri la Viena.


Citește și : Tensiuni la summitul G7 între liderii UE şi Boris Johnson pe tema situaţiei din Irlanda de Nord

La finalul reuniunii din capitala Austriei, reprezentantul rus Mihail Ulianov a estimat, de asemenea, că negociatorii mai au nevoie de ”câteva săptămâni pentru a analiza textul existent”, potrivit unui comunicat difuzat pe Twitter.

Iranienii sunt chemaţi la urne pentru a-l alege pe succesorul preşedintelui Hassan Rouhani, arhitectul principal, de partea iraniană, a acordului nuclear internaţional încheiat în iulie 2015 cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU şi Germania.

Pentru mulţi analişti, perspectiva unui acord pentru relansarea acestui pact torpilat de Washington în 2018 pare puţin probabilă înainte de alegeri.

Citește și : Maia Sandu a mulţumit României pentru lotul de vaccin ajuns sâmbătă în R. Moldova: Datorită acestei donaţii ţara are vaccinuri