DISTRIBUIȚI
Sputnik

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că este pregătit să ofere Ucrainei o extindere temporară privind livrarea gazelor naturale dacă va fi necesar, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit mediafax.

O astfel de extindere temporară ar fi posibilă chiar dacă Rusia, Ucraina și Uniunea Europeană nu vor reuși să ajungă curând la un acord, a adăugat Putin.


Citește și : Acuzații grave la adresa președintelui Hondurasului! Ar fi primit milioane de dolari de la traficanţi de droguri

Cele trei părți se află în negocieri de mai multe luni de zile, încercând să ajungă la o înțelegere privind livrarea gazelor naturale Ucrainei și folosirea acesteia ca o rută de tranzit.

Problema este importantă pentru Uniunea European din cauză că mai multe state membre depind de gazele naturale livrate din Rusia. Contractul actual se va sfârși anul acesta.

Liderul de la Kremlin a informat că, cu toate acestea, extinderea va trebui să fie aprobată de Parlamentul Ucrainean.

Citește și : Administrația Trump intenţionează să colecteze ADN-ul migranţilor intraţi ilegal în ţară

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene Uniper, Shell, Engie și Wintershell, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.