DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 8 persoane au fost rănite şi peste o sută de case au fost avariate de cutremurul de 6,4 grade care s-a produs marţi în Indonezia, cele mai mare pagube fiind semnalate în insula Java, cea mai populată din arhipelagul indonezian, relatează EFE, potrivit agerpres.

Răniţii, dintre care şase în stare gravă, sunt elevi asupra cărora s-a prăbuşit un acoperiş în Cianjur, din provincia Java de Vest (Java Barat), potrivit unui raport preliminar al Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor.


Citeşte şi: Acum s-a aflat de ce a fugit! Dezertorul nord-coreean comisese o crimă în ţara sa natală

De asemenea, sute de locuinţe au fost afectate de cutremur, informează directorul agenţiei, Sutopo Purwo Nugroho.

Seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri şi a avut epicentrul la 81 kilometri sud-vest de provincia Banten, în largul coastei insulei Java, a precizat Agenţia indoneziană de geofizică (BMKG).

Citeşte şi: ALERTĂ de tsumani după un megaCUTREMUR în Alaska

Cutremurul a fost resimţit şi în provinciile Lampung, Java Central şi în capitala indoneziană, unde trăiesc peste 10 milioane de persoane şi unde s-au produs scene de panică şi evacuări de birouri.

În 2004, un seism produs în nordul insulei Sumatra a generat un tsunami care a provocat cel puţin 280.000 de morţi în aproximativ zece naţiuni scăldate de apele Oceanului Indian.