DISTRIBUIȚI
tass

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că a aborda problema succesiunii sale înseamnă să „destabilizezi” Rusia, reamintind că o recentă reformă constituţională îi permite să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024, informează AFP, potrivit agerpres.

„E timp înainte de viitoarele alegeri şi discuţiile pe această temă destabilizează situaţia”, a declarat el pentru postul american CNBC, în timpul unui interviu difuzat în noaptea de miercuri spre joi.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

„Situaţia trebuie să rămână calmă, stabilă, pentru ca organele de stat, structurile de stat să lucreze şi să privească senin spre viitor”, a adăugat şeful statului rus, subliniind că actuala Constituţie a Federaţiei Ruse îl autorizează să candideze în alegerile prezidenţiale, dar că el nu a luat încă o decizie în acest sens.

Legea fundamentală rusă a fost modificată în 2020, pentru a-i permite lui Vladimir Putin să se menţină la Kremlin, dacă va dori, până în 2036.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Aflat la preşedinţia Rusiei din anul 2000, Vladimir Putin îşi arogă meritul că a scos Rusia din criza economică şi politică generată de destrămarea Uniunii Sovietice. Însă această stabilizare a fost făcută cu preţul concentrării puterii în mâinile sale şi ale serviciilor de securitate.

Autorităţile ruse s-au angajat într-o reprimare fermă a opoziţiei şi mass-media independente în acest an, interzicând în special mişcarea principalului oponent al puterii, Aleksei Navalnîi, care a fost închis după ce a supravieţuit unei otrăviri de care el acuză Kremlinul.