DISTRIBUIȚI
Sputnik

 Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu este de acord cu inițiativa mai multor parlamentari privind introducerea de noi sancțiuni economice împotriva Georgiei, informează cotidianul Kommersant, citat de agenția TASS, scrie mediafax.

Cotidianul notează că deși președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că opinia parlamentarilor în legătură cu impunerea de noi sancțiuni a rămas neschimbată, poziția președintelui Putin va cântări mai mult în luarea unei decizii în acest sens.


Citește și : Merkel dă asigurări că se simte ‘foarte bine’: Nu există motive de îngrijorare

Mai mulți parlamentari ruși au solicitat marți impunerea de noi sancțiuni economice Georgiei, după ce jurnalistul georgian Giorgi Gabunia a vorbit despre Vladimir Putin și familia sa folosind termeni foarte jignitori în timpul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune Rustavi 2.

Printre sancțiunile propuse de către parlamentari se numără interzicerea importurilor de vinuri din Georgia sau blocarea importului de apă minerală Borjomi, una dintre cele mai populare mărci de apă din Rusia. O altă propunere vizează comunitatea georgiană din Rusia, care ar putea să nu mai poată să transfere bani către Georgia.

O cerere oficială pentru introducerea de noi sancțiuni împotriva Georgiei a fost depusă la Guvern marți, a declarat Viaceslav Volodin. Un purtător de cuvânt al Guvernului rus a declarat pentru agenția Interfax că solicitarea este analizată de către specialiștii Executivului.

Citește și : Fostul preşedinte francez Hollande, audiat ca martor la cererea justiţiei braziliene în legătură cu oferta de avioane Rafale

Solicitarea parlamentarilor ruși vine după ce luni a intrat în vigoare un ordin care interzice zborurile comerciale spre și dinspre Georgia ca urmare a protestelor împotriva Rusiei desfășurate luna trecută la Tbilisi.

Relațiile dintre Rusia și Georgia sunt foarte tensionate încă din 2008, când Armata rusă a invadat Georgia, cele două țări intrând în conflict direct timp de cinci zile.