DISTRIBUIȚI
Sputnik

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a stabilit pentru 17 decembrie conferinţa de presă maraton anuală, care în acest an se va desfăşura prin video call, a anunţat vineri Kremlinul, citat de agenţia DPA, potrivit agerpres.  

Fără a menţiona direct pandemia de coronavirus, Kremlinul a declarat că această conferinţă va avea loc de la distanţă, „din cauza situaţiei epidemiologice complicate”.


Citește și : Phenian, oraşul INTERZIS! Kim Jong Un a dat ordinul în urmă cu puţin timp

Evenimentul anual durează în mod tradiţional câteva ore şi este deschis jurnaliştilor ruşi şi străini, dar tinde să se concentreze pe problemele interne, precum economia şi serviciul public de îngrijire a sănătăţii.

Putin intenţionează să ţină conferinţa de la reşedinţa sa din Novo-Ogariovo în regiunea Moscovei, a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Jurnaliştii vor putea participa din alte locaţii desemnate la Moscova şi în alte opt oraşe importante, potrivit comunicatului. Autoritatea sanitară federală urmează să specifice numărul maxim de persoane autorizate să participe în fiecare locaţie.

Rusia a raportat al cincilea cel mai mare bilanţ de cazuri de coronavirus din lume, cu peste 2,2 milioane, pe fondul unui val de noi infecţii în ultimele luni.

Citește și : CIA controla două companii elveţiene de criptare

Vineri, Rusia a anunţat o creştere naţională record a numărului de cazuri, 27.543, potrivit unui serviciu federal de monitorizare ce difuzează statistici zilnice.