DISTRIBUIȚI
Sputnik

Preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să-şi susţină conferinţa de presă anuală, un eveniment care de obicei durează mai multe ore, pe 23 decembrie, relatează dpa, potrivit agerpres.

Spre deosebire de anul trecut, în acest an până la 500 de jurnalişti vor putea fi prezenţi în persoană la eveniment, a anunţat miercuri Kremlinul.


Citește și : Antony Blinken felicită poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale

Anul trecut numai câţiva reporteri au primit permisiunea de a participa din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Întrebările au fost în majoritate puse în format online.

În acest an, în pofida pandemiei, mai muţi jurnalişti vor putea participa la evenimentul de la Kremlin, dar numai pe bază de invitaţie.

Şeful statului rus în vârstă de 69 de ani, care a fost recent vaccinat cu o doză booster anti-coronavirus, a făcut mai multe numiri în ultimele luni.

Se aşteaptă ca Putin să abordeze chestiunea ratei scăzute de vaccinare din Rusia, precum şi rata ridicată de infectare şi de mortalitate.

Întrebările care i se pun lui Putin cu acest prilej ţin în general de politică internă, economie şi politică externă.

Citește și : Instituţiile UE transmit mesaje de felicitare de Ziua Naţională a României

Ruşii sunt foarte nemulţumiţi de politică, notează dpa, din cauza preţurilor mari, a venitului scăzut şi a şomajului ridicat.

Criticii îl acuză pe Putin, care se află la putere de peste 20 de ani, că nu are nicio soluţie pentru aceste probleme.