DISTRIBUIȚI
Sputnik

Președintele Vladimir Putin a declarat că a discutat despre prețul petrolului cu omologul său american Donald Trump, la Paris, duminică, adăugând că Rusia este mulțumită de prețurile actuale,scrie Mediafax.

Putin s-a dovedit a fi mai optimist în privința evoluției pieței decât partenerii din OPEC, spunând despre prețul petrolului că „unde este acum, unde a fost recent, în jur de 70 de dolari, ni se potrivește de minune”. Membrii OPEC au cerut o reducere a livrărilor, pentru a susține prețurile, și au fost criticați de Trump. Rusia este dispusă să coopereze în continuare cu OPEC pentru a stabiliza piața, eforturile de până acum având rezultate pozitive, a spus Putin.


Citește și : Cazul Khashoggi: Statele Unite impun sancţiuni financiare împotriva a 17 oficiali saudiţi

Președintele rus a declarat că speră să facă progrese în restabilirea relațiilor cu Statele Unite la întâlnirea G20 din Argentina, la sfârșitul lunii. „Sigur că avem nevoie de dialog la cel mai înalt nivel”, a declarat Putin reporterilor, joi, la Singapore. „Suntem pregătiți să refacem cooperarea pe scară largă cu partenerii noștri americani”. Putin a invocat echilibrul strategică și controlul armamentului drept domenii importante în care cele două țări pot lucra împreună.

Prețul petrolului Brent a scăzut sub 70 dolari/baril, pentru prima dată în mai mult de o lună, pe fondul temerilor legate de producția record a Statelor Unite și a efectelor sancțiunilor americane împotriva Iranului. În timp ce OPEC a a anunțat că analizează posibilitatea reducerii producției, Rusia a adoptat o poziție mai rezervată, de genul „așteptăm și vedem” la o întâlnire din această săptămână în Abu Dhabi. Trump a îndemnat Arabia Saudită, într-un tweet, să mențină producția la actualele cote.

Citește și : Marea Britanie: Un deputat conservator pro-Brexit cere un vot de neîncredere împotriva premierului May