DISTRIBUIȚI
Sputnik

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a elogiat joi pe omologul său american Donald Trump pentru rolul jucat în stabilizarea pieţelor petrolului şi în acelaşi timp l-a criticat pentru faptul că administraţia sa a adoptat sancţiuni împotriva Rusiei de 46 de ori, relatează Reuters, scrie agerpres.

Putin a făcut aceste comentarii la un forum de investiţii din Rusia, cu cinci zile înainte ca Trump să candideze împotriva rivalului său democrat Joe Biden în scrutinul prezidenţiale de pe 3 noiembrie.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

Tot joi, preşedintele Vladimir Putin a dat asigurări că va lucra cu oricare dintre cei doi candidaţi în alegerile prezidenţiale din SUA, potrivit EFE. „Vom accepta orice decizie a americanilor (a alegătorilor americani n.red) şi vom lucra cu oricare dintre administraţiile” care va ieşi învingătoare la urne.

„Sper că deciziile sale vor fi echilibrate”, a mai spus Putin referindu-se la viitorul preşedinte al SUA. „În orice caz, suntem liniştiţi”, a adăugat el.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

„Nu vreau să abordez tema alegerilor din SUA, pentru că orice aş spune unii dintre partenerii noştri se vor agăţa de orice pentru a proba presupusa ingerinţă a Rusiei în procesul electoral din SUA”, a afirmat Putin.

Putin a subliniat că politica Statelor Unite este foarte importantă în lume şi că acestea sunt o superputere şi un gigant economic ale cărui decizii au impact la nivel global.