DISTRIBUIȚI
Daily Express

Rusia a anunţat, duminică, că a dejucat atacuri teroriste care ar fi fost planificate la Sankt Petersburg, datorită unor informaţii primite de la Washington, în timp ce preşedintele Vladimir Putin i-a mulţumit personal omologului său american Donald Trump, relatează luni Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

Agenţia de presă rusă Interfax a citat Serviciul Federal de Securitate (FSB) declarând că informaţiile americane au contribuit la arestarea a doi cetăţeni ruşi la 27 decembrie sub suspiciunea de planificare a unor atacuri în locuri aglomerate în timpul festivităţilor de Anul Nou la Sankt Petersburg.


Citește și : Zboruri anulate în cea mai aglomerată zi pe aeroportul din Lisabona

Anchetatorii au confiscat probe care au confirmat planurile pentru un atac.

Kremlinul a anunţat că Putin i-a transmis mulţumiri lui Trump în timpul unui apel telefonic duminică pentru informaţiile primite de la serviciile speciale americane. Nu au fost date mai multe detalii.

Legăturile diplomatice dintre Washington şi Moscova sunt afectate de mai multe dezacorduri pornind de la Ucraina până la Siria şi de acuzaţii de amestec rus în alegerile prezidenţiale din SUA, dar Trump şi Putin au reuşit să ţină liniile personale deschise.

Citește și: ATAC armat într-o biserică din Texas: Cel puțin doi oameni au murit!

În urmă cu doi ani, liderul rus l-a sunat de asemenea pe Trump pentru a-i mulţumi pentru o informaţie ce a ajutat Rusia să prevină un atac cu bombă asupra unei catedrale din Sankt Petersburg. Rusia a fost în repetate rânduri ţinta unor atacuri ale grupurilor militante inclusiv Statul Islamic.

Comunicatul de duminică al Kremlinului adaugă că Putin şi Trump au fost de acord să continue cooperarea bilaterală pentru a combate terorismul.