DISTRIBUIȚI
tass

Vladimir Putin a legat joi soarta celor 24 de marinari ucraineni încarceraţi în Rusia, în urma unui incident naval armat, în noiembrie, în Strâmtoarea Kerci, de cea a unor cetăţeni ruşi deţinuţi în Ucraina, relatează Reuters, potrivit news.ro .

Este pentru prima oară când liderul de la Kremlin evocă în mod indirect o eventuală eliberare a marinarilor ucraineni.


Citește și : Erdogan promite că Turcia nu va uita moartea lui Mohammad Morsi

Până acum, Kremlinul insista ca aceştia să fie judecaţi în Rusia.

”Probleme ca aceasta nu pot fi soluţionate în mod izolat”, a declarat Putin în ”Linia directă”, o emisiune anuală televizată de întrebări şi răspunsuri.

”Înaintea rezolvării acestor probleme trebuie mai întâi să ne gândim la oamenii a căror soartă ne preocupă, şi anume la cetăţenii ruşi care se află într-o situaşie similară (în închisoare) în Ucraina”, a adăugat el.

Tribunalul maritim internaţional a dispus luna trecută ca Rusia să-i elibereze pe cei 24 de marinari ucraineni, ceea ce Moscova a refuzat.

Citește și : BoJo rămâne favorit să preia cabinetul din Downing St. 10

Aceşti marinari se aflau la bordul a trei ambarcaţiuni aparţinând Marinei ucrainene, abordate la 25 noiembrie în Strâmtoarea Kerci, care asigură accesul în Marea Azov.

Autorităţile ruse acuză ambarcaţiunile militare ucrainene că au intrat fără autorizare în apele teritoriale ruse, o acuzaţie respinsă de Kiev.