DISTRIBUIȚI
Reuters

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că este pregătit să poarte discuții cu omologul său american Donald Trump dacă și cealaltă parte este de acord, adăugând că lansarea candidaturii lui Trump pentru un al doilea mandat ar putea complica relațiile dintre SUA și Rusia, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Trump a declarat că aștweaptă să se întâlnească cu Putin la summitul G20 de la Osaka, de săptămâna viitoare, deși Moscova anunțase că încâ nu a primit o invitație formală pentru a lua parte la astfel de discuții.


Citește și : Erdogan mizează pe ‘bunele relaţii’ pe care le are cu Trump pentru a dezamorsa criza legată de achiziţia de sisteme antirachetă ruseşti

Relațiile dintre SUA și Rusia sunt în continuare tensionate din cauza problemelor din Siria, Ucraina sau Venezuela, precum și ale acuzațiilor privind intervenția Rusiei în politica americană, situație pe care Moscova a negat-o în tot acest timp.

Putin afirmase la începutul lunii că relațiile dintre Moscova și Washington se înrăutățesc pe zi ce trece.

”Dialogul este întotdeauna un lucru bun, este mereu nevoie de el”, a declarat Putin în cadrul unei emisiuni, fiind chestionat în legătură cu discuțiile cu Trump.

”Desigur, dacă partea americană își arată interesul … noi suntem pregătiți pentru un dialog”, a adăugat Putin.

Liderul de la Kremlin a declarat că cele două state au multe de discutat, inclusiv stabilitatea nucleară strategică. Un acord de referință privind controlul armelor se află în curs de reînoire, ambele părți anunțându-și retragerea din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), ceea ce a dus la apariția temerilor legate de o nouă cursă a înarmării la nivel mondial.

Citește și : Trump: Iranul a comis o foarte mare eroare doborând drona americană

Totuși, Putin a afirmat că dorința lui Trump de a câștiga un nou mandat la Casa Albă ar putea complica lucrurile.

De asemenea, acesta a declarat că dorește ca cele două țări să discute despre securitatea cibernetică.