DISTRIBUIȚI
Yuri Kochetkov/EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că atacul armat de luni dintr-un campus universitar din Perm este „o mare nenorocire” pentru Rusia, o dramă soldată cu şase morţi şi 28 de răniţi, relatează AFP, potrivit agerpres

„Este o mare nenorocire nu numai pentru familiile care au pierdut un copil, ci pentru întreaga ţară”, a spus el în direct la televiziune, făcând apel la forţele de ordine să elucideze motivaţiile atacatorului.


Citește și : Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani din Marea Britanie vor fi vaccinaţi începând cu săptămâna viitoare

„Niciun cuvânt nu poate atenua durerea doliului, a acestor pierderi, în special pentru că este vorba despre tineri care abia îşi începeau viaţa”, a spus el.

Un student a împuşcat mortal şase persoane şi a rănit alte 28, luni, într-un atac armat comis la universitatea de stat din Perm, un oraş din centrul Rusiei, înainte de a fi rănit de un poliţist şi arestat.

Incidentele armate de acest tip s-au înmulţit în Rusia în ultimii ani, ceea ce a dus la înăsprirea legislaţiei privind portul de armă, notează AFP.

Citește și : Italia ar putea organiza un referendum privind liberalizarea consumului de canabis