DISTRIBUIȚI
© Sputnik

Președintele Vladimir Putin a semnat legea care impune companiilor să raporteze emisiile lor de gaze cu efect de seră, descrisă ca primul pas al Rusiei către reglementarea emisiilor de carbon pentru combaterea schimbărilor climatice, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Rusia, care exportă petrol și gaze, s-a alăturat pactului de la Paris privind schimbările climatice în 2019. Ținta este reducerea emisiilor din 2030 la 70% din nivelurile din 1990, țintă pe care ar trebui să o atingă cu ușurință din cauza dezindustrializării de după destrămarea Uniunii Sovietice din 1991 .


Citește și : Cehia introduce teste PCR la intrarea în țară pentru persoanele nevaccinate

Noua legislație introduce raportarea obligatorie pentru cele mai mari companii care emit gaze cu efect de seră, începând cu ianuarie 2023. Informațiile vor fi colectate de un organism guvernamental.

Rusia a fost acuzată că și-a stabilit un obiectiv neambițios de emisii. Putin a declarat că este un mit că Moscova nu ia în serios schimbările climatice, dar a avertizat asupra pericolului ca presiunea pentru atingerea neutralității emisiilor de carbon să fie transformată într-un instrument de „concurență neloială”.

Citește și : Consiliul UE va organiza un summit dedicat relațiilor cu China și cu țările balcanice