DISTRIBUIȚI

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, au avut joi o convorbire telefonică, potrivit agenției de știri Interfax, citată de DPA, scrie mediafax.

Informația referitoare la convorbirea dintre cei doi lideri a fost confirmată de Kremlin. Putin și Zelenski au discutat despre conflictul din estul Ucrainei, în condițiile în care președintele ucrainean, care a fost învestit în funcție acum două luni, a promis încă din campania electorală că acest subiect va fi o prioritate pentru el.


Citește și : SUA intenţionează să formeze o coaliţie internaţională pentru escortarea navelor în Golf

Convorbirea a avut loc la doar câteva ore după ce Putin a declarat că țara sa este dispusă să negocieze cu autoritățile de la Kiev pentru a găsi o soluție în legătură cu acest conflict după formarea unui nou Guvern în Ucraina, în urma alegerilor parlamentare de pe 21 iulie.

Volodimir Zelenski a transmis luni că este pregătit să aibă o întâlnire oficială cu omologul său rus la Minsk, menționând că la discuții ar trebui să participe și Germania, Marea Britanie, Statele Unite și Franța.

Relațiile dintre Ucraina și Rusia s-au deteriorat în anul 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea. Cele două țări sunt în conflict și din cauza faptului că Rusia susține separatiștii din regiunea Donbass, din estul Ucrainei.

Citește și : Reprezentantul Chinei în Hong Kong afirmă că Beijingul o susţine în continuare pe Carrie Lam

Cele două țări au semnat un acord de încetare a focului în anul 2015, în Minsk, capitala Belarusului, cu susținerea Franței și Germaniei. Acordul a avut un succes limitat în ceea ce privește încetarea ostilităților dintre Rusia și Ucraina.