DISTRIBUIȚI
AFP

Cel puţin 28 de jihadişti au fost ucişi şi alţi 126 au fost arestaţi în nordul şi în centrul peninsulei egiptene Sinai de la lansarea, vineri, a unei ample operaţiuni antiteroriste, a anunţat luni armata, potrivit AFP, transmite agerpres.

Numită ‘Sinai 2018’, această campanie militară lansată cu o lună şi jumătate înainte de alegerile prezidenţiale mobilizează în special forţele aviatice şi ale marinei, în interiorul şi în jurul peninsulei Sinai, regiune unde ramura locală a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) comite cu regularitate atacuri sângeroase.


Vezi şi: CARNAGIU în prima zi a carnavalului din Bolivia – VIDEO

Regiunile din Delta Nilului (nord) şi din deşertul vestic de la frontiera cu Libia sunt de asemenea vizate.

Operaţiunea a dus la „eliminarea a 12 elemente takfiriste înarmate într-un schimb de focuri cu forţele care desfăşurau un raid”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al armatei, Tamer el-Refai.

Acest bilanţ se adaugă la cei 16 morţi anunţaţi duminică.

În total, 126 de jihadişti au fost de asemenea arestaţi şi un număr identic de ‘ascunzători’ ale lor au fost distruse, conform celor două comunicate transmise până acum de armată.

Citeşte şi: #metoo. Statul New York dă în judecată compania lui Harvey Weinstein

Mai multe vehicule şi depozite au fost de asemenea vizate.

La sfârşitul lunii noiembrie, preşedintele Abdel Fattah al-Sissi, singurul candidat cu şanse la alegerile de la 26 martie, a acordat un termen de trei luni şefului Statului Major şi ministrului de interne pentru a restabili securitatea şi stabilitatea în Sinai.

Această campanie a fost lansată la câteva zile după un atac împotriva unei moschei în nordul peninsulei, care a făcut peste 300 de morţi. Acest atentat, cel mai sângeros din istoria recentă a Egiptului, nu a fost revendicat.