DISTRIBUIȚI

Luptele din cadrul taberei rebele din capitala yemenită Sanaa s-au soldat cu cel puţin 234 de morţi şi 400 de răniţi, a indicat marţi o purtătoare de cuvânt a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), relatează AFP, conform agerpres.

”Avem acum 400 de răniţi şi 234 de morţi” începând de vinerea trecută, a declarat pentru AFP Soumaya Beltifa, referindu-se la luptele dintre rebelii houthi şi foştii lor aliaţi şi adversari, partizanii ex-preşedintelui Ali Abdallah Saleh, care a fost ucis luni.


Citeşte şi: Mihail Saakaşvili, ARESTAT la Kiev, după ce a vrut să se arunce de pe acoperiş. Un comando SBU i-a percheziţionat apartamentul – VIDEO

Primele incidente au izbucnit miercurea trecută, când rebeli houthi au vrut să preia controlul moscheii Saleh, cea mai mare din Yemen, situată în centrul oraşului Sanaa.

Gărzi de la moschee, partizani ai lui Saleh, s-au opus şi au izbucnit apoi lupte violente în diferite cartiere ale capitalei. Ele au scăzut în intensitate luni, odată cu moartea lui Saleh, ucis de rebeli houthi în sudul oraşului Sanaa.