DISTRIBUIȚI
twitter

Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi 27 rănite în explozia unui camion-cisternă transportând combustibili miercuri în oraşul Charikar, la nord-vest de capitala afgană Kabul, distrugând de asemenea un autobuz în apropiere, informează Reuters şi dpa, citând locuitori şi oficiali locali.

Potrivit unui ofiţer de securitate, o bombă magnetică ataşată de cisternă a declanşat o explozie ce a cuprins autobuzul, în care au ars de vii mulţi pasageri, relatează agerpres.


Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilităţii pentru atac, care a avut loc la o zi după ce opt persoane au fost ucise de un atentator sinucigaş la Kabul.

Citeşte şi: Măsura radicală luată de Donald Trump. Vrea SĂ ÎNCHIDĂ Loteria Vizelor

Incidentul a avut loc miercuri noapte în piaţa principală din Charikar, capitala provinciei Parwan, în timp ce camionul-cisternă şi autobuzul de călători se deplasau spre capitală.

Potrivit lui Ghulam Bahawuddin Jailani, un membru al consiliului provincial, două bombe magnetice au fost ataşate de două cisterne în diferite părţi ale oraşului.

Jailani a spus ca unul dintre aceste camioane a trecut pe lângă un autobuz de pasageri şi ambele vehicule au luat foc după explozie.