DISTRIBUIȚI

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte 20 sunt date dispărute în Dominica, în urma uraganului Maria, a anunţat premierul Roosevelt Skerrit, citat de BBC News.

Este un miracol că bilanţul morţilor nu este de ordinul sutelor, a declarat şeful Guvernului pentru un post local de televiziune.


Oficialul a anunţat că a petrecut ultimele 24 de ore inspectând din aer distrugerile lăsate în urmă de furtună. “A fost îngrozitor”, a spus el joi, de pe insula învecinată Antigua. “Nu am văzut niciodată astfel de distrugeri”, a adăugat Skerrit.

Numeroase locuinţe au fost distruse, telecomunicaţiile au fost întrerupte, iar oficialii lucrează încă pentru a le restabili. Generatoarele spitalelor au fost oprite din cauza inundaţiilor.

Insula va avea nevoie de „tot ajutorul pe care îl poate oferi lumea”, a subliniat premierul.

Uraganul Maria a lovit în plin Dominica luni după-amiază, avariind sute de case. După aceea, furtuna a devastat Puerto Rico, lăsând insula fără energie electrică.

Guvernatorul teritoriului, care a descris uraganul drept “cea mai devastatoare furtună din ultimul secol”, a avertizat că reluarea alimentării cu electricitate ar putea dura luni de zile.

Preşedintele Donald Trump a afirmat că Maria a “distrus în totalitate”teritoriul american şi a promis că va vizita Puerto Rico. El nu a instaurat încă starea de dezastru, dar a pus ajutoare federale la dispoziţie.