DISTRIBUIȚI
Operation World

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa în cursul unor confruntări între tineri musulmani şi creştini în statul Kaduna din centrul Nigeriei, a anunţat miercuri poliţia, citată de AFP, potrivit agerpres.

Violenţele au izbucnit luni în localitatea Kasuwan Magani, la circa 45 km de capitala statului, Kaduna.


Citeşte şi: Un val de suspiciuni planează asupra lui Jean-Claude Juncker. Europarlamentarii cer o anchetă imediată

„Haosul a dus la moartea a 13 persoane, numeroase case şi magazine fiind incendiate”, a declarat pentru AFP ministrul poliţiei din statul Kaduna, Austin Iwar.

Media locale au relatat despre bilanţuri mult mai grele.

Potrivit lui Iwar, 20 de suspecţi au fost arestaţi de atunci, în timp ce forţele de poliţie şi armata au fost desfăşurate pentru a restabili ordinea. „Calmul a revenit”, a adăugat el, precizând că o anchetă a fost deschisă pentru a stabili originea tulburărilor.

Centrul Nigeriei, punct de confluenţă între un nord majoritar musulman şi un sud în principal creştin, este constant teatrul unor puternice tensiuni intercomunitare.

Regiunea se confruntă îndeosebi cu tensiuni între agricultori creştini şi crescători de animale nomazi musulmani de luni de zile, într-un conflict pentru accesul la terenuri, conflict agravat de încălzirea climatică şi explozia demografică, Nigeria fiind ţara cea mai populată din Africa, având aproape 200 de milioane de locuitori.

Citeşte şi: Jurnalistul ucis în Slovacia ancheta legătura dintre mafia calabreză şi liderii politici