DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin 11 iranieni figurează printre victimele loviturilor aeriene, de o amploare inedită, întreprise joi în Siria de către Israel, a indicat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) în cel mai recent bilanţ al său, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Cel puţin 27 de combatanţi au fost ucişi: şase soldaţi sirieni şi 21 de luptători străini, inclusiv 11 iranieni”, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, care anterior a indicat un bilanţ de 23 de morţi, fără să precizeze dacă printre ei figurează şi iranieni.


Citește și : În Irak au loc primele alegeri parlamentare de după înfrângerea Statului Islamic

Israelul a întreprins joi zeci de raiduri aeriene sângeroase împotriva unor ţinte în Siria prezentate ca fiind iraniene, afirmând că a ripostat la tiruri de rachete iraniene trase dinspre teritoriul sirian către zona din Platoul Golan ocupată de către Israel.

În Siria, vecină cu Israelul, Iranul susţine militar regimul lui Bashar Al-Assad în războiul lui împotriva rebelilor şi a jihadiştilor. Israelul, care este oficial în stare de război cu Damascul, afirmă mereu că nu-i va permite Teheranului să folosească Siria drept capăt de pod împotriva sa.

În ultimele luni, statul evreu a întreprins mai multe raiduri împotriva unor baze ale regimului sirian şi ale aliaţilor lui, mişcarea şiită libaneză Hezbollah, un alt inamic al Israelului, şi din ce în ce mai mult, împotriva poziţiilor forţelor iraniene.

Citește și : Un raport ONU denunță ostilitatea faţă de toate minorităţile etnice în Marea Britanie