DISTRIBUIȚI
Arresti 'ndrangheta (fermo-immagine filmato Carabinieri)

Poliţia italiană a anunţat marţi destructurarea unei celule a mafiei ‘Ndrangheta specializată în trafic de cocaină şi alte infracţiuni în provincia Como din nordul ţării, transmite dpa, conform agerpres.

Potrivit carabinierilor, 21 de persoane au fost arestate şi trei plasate în arest la domiciliu în cadrul operaţiunii de marţi. Între suspecţii reţinuţi se numără şi primarul din Seregno, un orăşel situat la 25 km nord de Milano.


Suspecţii sunt acuzaţi între altele de apartenenţă la o organizaţie mafiotă, trafic de droguri, posesie ilegală de arme, corupţie şi asalt. Primarul din Seregno Edoardo Mazza, din formaţiunea Forza Italia a fostului premier Silvio Berlusconi, este bănuit că i-a acordat favoruri unui om de afaceri având legături cu mafia pentru a-şi cumpăra voturi.

Citeşte şi: Boris Johnson îi linişteşte pe românii din UK: ‘Am fi NEBUNI să îi lăsăm să plece!’

Născută în Calabria, în sudul Italiei, ‘Ndrangheta şi-a extins „tentaculele” până în nordul ţării şi mai departe, fiind principalul „importator” de cocaină în Europa. Preşedintele regional din Lombardia, Roberto Maroni, a subliniat pe postul Radio24 că ‘Ndrangheta este „cea mai periculoasă organizaţie mafiotă deoarece s-a infiltrat în economie şi are legături cu instituţiile politice”

Lombardia, care cuprinde Milano şi Como, este una din cele mai bogate regiuni ale Italiei. În 2010, pe când era ministru de interne, Maroni a negat că infiltrarea mafiei reprezintă o problemă serioasă în nordul Italiei, menţionează dpa.