DISTRIBUIȚI

Un submarin rusesc a lansat marţi după-amiază trei rachete balistice din Marea Mediterană împotriva unor ţinte ale Statului Islamic în provincia Deir Ezzor, ultima regiune în Siria aflată în mâinile grupării jihadiste, a anunţat armata rusă, citată de AFP. 

„La 31 octombrie, submarinul Veliki Novgorod a lansat o salvă de trei rachete de croazieră Kalibr din estul Mării Mediterane împotriva unor ţinte importante ale Statului Islamic în regiunea Deir Ezzor”, a afirmat într-un comunicat Ministerul Apărării rus, citat de agenţiile de presă moscovite.


Aceste lovituri au vizat „posturi de comandă, un punct fortificat unde erau concentraţi combatanţi şi vehicule şi un depozit de arme”, se arată în comunicat, care precizează că distrugerea ţintelor a fost confirmată de” date operative” ale serviciilor de informaţii.

Provincia Deir Ezzor – bogată în petrol, la frontiera cu Irakul – este în prezent scena a două ofensive distincte vizând Statul Islamic. Una este desfăşurată de forţele regimului, sprijinite de aviaţia rusă, cealaltă de combatanţi kurzi şi arabi din cadrul Forţelor democratice siriene (FDS), susţinute de coaliţia internaţională condusă de SUA.