DISTRIBUIȚI

Purtarea măştii sanitare este obligatorie în public în capitala iraniană, iar cei care vor încălca regula vor fi amendaţi, a anunţat sâmbătă preşedintele Hassan Rouhani, potrivit news.ro .

Iranul se confruntă cu al treilea val de contaminări cu noul coronavirus.


Citește și : OMS îi îndeamnă pe liderii Europei să ia măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Sâmbătă, autorităţile au anunţat 195 de decese pentru ultimele 24 de ore, astfel că totalul a ajuns la 28.293.

Cât priveşte noile cazuri, au fost raportate 3.875. Totalul contaminărilor a depăşit pragul de 496.000.

Iranul este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu.

Purtarea măştii sanitare a devenit obligatorie în spaţiile publice închise în luna iulie, însă nu au fost impuse amenzi. Acum, este obligatorie purtarea ei oriunde în oraş, iar cine va fi prins fără mască va plăti o amendă de 500.000 de riali (aproximativ 10 euro), iar cei infectaţi care nu rămân în auto-izolare sau nu îşi informează cunoştinţele şi colegii că sunt bolnavi vor fi amendaţi cu 2 milioane de riali.

Şcolile, moscheile, magazinele, restaurantele şi alte instituţii publice din Teheran au fost închise pentru o săptămână începând din 3 octombrie, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului. Guvernatorul oraşului a prelungit această măsuri, vineri, pentru încă o săptămână.

Citește și : A doua dezbatere Trump-Biden anulată

La nivel global, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate aproximativ 37 de milioane de cazuri de infectare şi aproximativ 1,07 milioane de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.