DISTRIBUIȚI
REUTERS

Patru poliţişti au fost ucişi într-o agresiune cu arma albă comisă joi în interiorul Prefecturii de Poliţie din Paris de către un angajat care a fost după aceea ucis prin împuşcare de forţele de ordine, din motive încă nedeterminate, relatează AFP, potrivit news.ro .

Agresiunea a avut loc joi după-amiaza în interiorul acestui loc emblematic, situat în centrul istoric al capitalei franceze, în care se află sediile marilor direcţii ale poliţiei pariziene, cu excepţia Poliţiei Judiciare.


Citește și : Phenianul a numit un nou director general al departamentului pentru afaceri cu SUA

Atacatorul – împuşcat în curtea prefecturii – lucra la Direcţia de Informaţii a Prefecturii de Poliţie (DRPP), au declarat surse concordante.

Anchetatorii explorează pista unui conflict personal, potrivit acestor surse.

Agresorul lucra la serviciul informatic al DRPP şi suferea de un handicap.

Locul a fost plasat sub securitate – un perimetru a fost instituit, iar aproximativ zece vehicule de pompieri se aflau la faţa locului, au constatat junalişti AFP.

Ministrul de Interne Christophe Castaner, care urma să se ducă în Turcia, şi-a amânat această vizită şi s-a dus imediat la faţa locului. Procurorul Parisului s-a deplasat de asemenea.

Parchetul antiterorist nu a fost sesizat în acest stadiu, au declarat surse judiciare pentru AFP.

Premierul Édouard Philippe şi primarul Parisului Anne Hidalgo s-au dus, de asemenea, la sediul Prefecturii de Poliţie.

”PANICĂ”

”Parisul îşi plânge parizienii în această (joi) după-amiază, după acest atac îngrozitor care a avut loc @prefpolice. Bilanţul este greu, mai mulţi poliţişti şi-au pierdut viaţa. În numele meu şi al parizienilor, mă gândesc în primul rând la familiile victimelor şi la apropiaţii lor”, a scris pe Twitter primarul capitalei Anne Hidalgo.

La Palatul de Justiţie, situat peste drum de Prefectura Poliţiei, un mesaj a fost difuzat cu puţin înainte d ora locală 14.00 (15.00, ora României).

Citește și : Marea Britanie aşteaptă răspunsul Uniunii Europene la noua sa propunere privind Brexitul (Barclay)

”O agresiune a avut loc la Prefectura de Poliţie. Situaţia este sub control. Sectorul rămâne sub supraveghere”, avertiza mesajul.

”Se alerga în toate direcţiile, se plângea peste tot”, a declarat pentru AFP Emery Siamandi, un interpret prezent în sediul prefecturii în momentul atacului.

”Am auzit un tir. Am înţeles că era înăuntru”, povesteşte el.

”Câteva momente mai târziu am văzut poliţiste care plângeau. Ele erau în panică”.