DISTRIBUIȚI

Comitetul de organizare a protestului săptămânal palestinian în Fâşia Gaza a anunţat amânarea acţiunilor prevăzute pentru vinerea aceasta de-a lungul frontierei israeliene, o premieră după un an de mobilizări în fiecare zi de vineri, care are loc într-un moment de sporire a tensiunilor cu Israelul, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Comitetul a decis în interesul publicului să amâne acţiunile prevăzute astăzi”, a anunţat vineri structura citată, precizând că manifestaţiile vor fi reluate în următoarele săptămâni până la prima aniversare a mişcării de protest, pe 30 martie.


Citește și: ATACURI extremiste în Noua Zeelandă! 49 de oameni au fost masacrați. Teroristul a transmis LIVE tot măcelul – VIDEO

Armata israeliană a lovit la primele ore ale zilei de vineri zeci de poziţii ale mişcării islamiste Hamas, care guvernează Fâşia Gaza, ca ripostă la tirurile cu rachete dinspre enclava palestiniană.

Din 30 martie 2018, Gaza este în fiecare vineri teatrul unei mobilizări, adesea însoţită de violenţe, a mii de palestinieni care protestează de-a lungul frontierei în special contra blocadei impuse de peste zece ani de Israel.

Vezi și: Israelul atacă pozițiile Hamas din Fâșia Gaza – VIDEO