DISTRIBUIȚI
Reuters

Nouă persoane au fost arestate joi seara după ciocnirile înregistrate la Atena în cursul unui protest împotriva noii legi care reglementează manifestaţiile, a indicat poliţia vineri, potrivit AFP şi agerpres.

Poliţia a lansat gaze lacrimogene după ce un mic grup de tineri mascaţi s-a desprins din mulţimea care protesta în apropierea parlamentului şi a aruncat cu cocteiluri Molotov.


Vezi şi: Un pedofil francez a fost ARESTAT la Jakarta (VIDEO)! Este bănuit că a profitat de peste 300 de copii

Şase poliţişti au fost răniţi, potrivit autorităţilor.

Circa 12.000 de persoane au luat parte, conform cifrelor poliţiei, la mai multe manifestaţii organizate separat joi la Atena, la apelul partidelor comuniste şi de stânga împotriva legii adoptate în aceeaşi seară de deputaţii greci.

Între noile reglementări se numără reducerea spaţiului alocat protestelor de stradă şi dreptul poliţiei de a interzice unele adunări, în special contramanifestaţiile, din motive de securitate.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a explicat că noile norme sunt necesare pentru a reglementa „zecile de mici manifestaţii” care duc cu regularitate la închiderea centrelor oraşelor.

Citeşte şi: Un primar acuzat de trafic de droguri a fost ÎMPUȘCAT în CAP

În schimb, partidele de opoziţie au acuzat guvernul că încearcă să-şi reducă la tăcere detractorii, într-un moment în care se anunţă o recesiune profundă, exacerbată de restricţiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

Amnesty International şi-a exprimat la rândul său preocuparea faţă de noua lege.

Principalul partid de opoziţie, Syriza, stânga radicală, a criticat de asemenea folosirea forţei în faţa unei manifestaţii care era în cea mai mare parte paşnică.