DISTRIBUIȚI
Twitter

Forţele de securitate irakiene au recurs duminică la gaze lacrimogene şi muniţie de luptă în noi ciocniri cu protestatari la Bagdad şi în alte oraşe, relatează Reuters, citând martori şi surse de securitate, scrie agerpres.

Cel puţin 14 manifestanţi au fost răniţi în aceste confruntări în capitală, potrivit unor surse de securitate şi medicale, iar alţi 17 în oraşul Nassiriya din sudul ţării, patru dintre ei suferind răni de glonţ.


Citește și : Pompeo şi-a pierdut cumpătul: A insultat o jurnalistă care l-a întrebat insistent despre Ucraina

Protestele au continuat şi la Karbala, Najaf, Basra şi Diwaniya, sfidând încercările forţelor de securitate de a pune capăt mişcării de contestare ce durează de câteva luni.

În oraşul sfânt Karbala, au fost instalate corturi suplimentare pentru manifestanţi după ce vineri clericul populist Moqtada Sadr, care are milioane de susţinători în capitală şi în sudul Irakului, a indicat că va renunţa la implicarea sa în protestele antiguvernamentale.

„Protestăm pentru că avem o cauză, nu cred că Moqtada Sadr sau orice alt politician ne va face să ne răzgândim”, a declarat un manifestant din Bagdad care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Protestele în masă din Irak au izbucnit la 1 octombrie anul trecut, majoritatea protestatarilor fiind tineri care cer o revizuire a sistemului politic, pe care îl consideră profund corupt şi care-i condamnă pe majoritatea irakienilor la sărăcie.

Citește și : Cercetătorii chinezi au izolat tulpina noului coronavirus şi încearcă să creeze un vaccin