DISTRIBUIȚI
REUTERS

O persoană a fost ucisă şi mai multe rănite în apropiere de capitala Boliviei La Paz, marţi, când au izbucnit ciocniri între protestatari şi armata boliviană care a intervenit la o rafinărie blocată de susţinători ai fostului preşedinte Evo Morales, a anunţat avocatul poporului, relatează AFP, potrivit agerpres.

”S-a constatat moartea prin împuşcare a lui Dayvi Posto Cusi, 31 de ani. Solicităm o anchetă autorităţilor”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al acestei instituţii a cărei misiune este protejarea drepturilor şi libertăţilor bolivienilor.


Citește și : Ashraf Ghani revendică victoria asupra jihadiștilor în Afganistan

Guvernul preşedintei interimare a Boliviei Jeanine Anez, a cărei instalare în funcţie, marţi, a fost marcată de manifestaţii foarte violente între forţele de ordine şi partizani ai fostului preşedinte Evo Morales, a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că numărul focarelor de conflict s-a redus „la jumătate”.

De la sfârşitul lui octombrie şi începutul crizei în această ţară andină, cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa în violenţe, potrivit Comisiei Interamericane pentru Drepturile Omului (IACHR).

Rafinăria Senkata din El Alto, care aprovizionează cu gaze şi benzină întreaga provincie La Paz, este blocată de joi de manifestanţi pro-Morales, notează AFP.

Citește și : Zelenski se declară ‘obosit’ de scandalul legat de Trump şi Burisma