DISTRIBUIȚI
REUTERS

Cel puțin trei persoane au murit marți seara în Bolivia în urma unor confruntări dintre susținători ai fostului președinte al țării, Evo Morales și forțele de ordine, a anunțat Avocatul Poporului din Bolivia, citat de site-ul agenției de presă DPA, conform mediafax.

De asemenea, alte 30 de persoane au fost rănite după ce polițiștii au intervenit pentru a dispersa mulțimea în încercarea de a permite trecerea unor cisterne cu carburanți spre și dinspre o rafinărie din apropierea orașului La Paz.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic pe coasta Mexicului

Forțele de intervenție boliviene au anunțat la rândul lor că au fost nevoite să ia măsuri deoarece mai mulți „agitatori și vandali” ar fi folosit explozibili pentru a distruge instalațiile rafinăriei, ceea ce ar fi pus în pericol populația.

Avocatul Poporului a făcut apel la forțele de securitate să dea dovadă de reținere și să facă tot posibilul pentru a evita alte pierderi de vieți omenești.

De cealaltă parte, ministrul Apărării, Luis Fernando Lopez, a emis un comunicat de presă prin care le-a luat apărarea forțelor de ordine. „Forțele armate nu au tras nici măcar un glonț”, a declarat acesta.

Fostul președinte al Boliviei, Evo Morales, a demisionat și a plecat în exil în Mexic la începutul acestei luni după ce Organizația Statelor Americane a raportat o serie de nereguli în ceea ce privește scrutinul prezidențial de pe 20 octombrie, în urma căruia Morales a câștigat un nou mandat, în detrimentul contracandidatului său, Carlos Mesa.

Vezi şi: 25 de migranţi clandestini au fost găsiţi pe un feribot, ascunşi într-un container frigorific – VIDEO

Mai multe proteste de amploare au fost declanșate în urma acuzațiilor de fraudă electorală, iar la nivel național au avut loc mai multe confruntări între susținătorii lui Morales, opozanții acestora și forțele de securitate.

Susținătorii fostului președinte au continuat protestele după ce Jeanine Áñez a preluat funcția de președinte interimar, solicitându-i acesteia demisia.