DISTRIBUIȚI
Twitter

Mai mult de 100 de persoane au fost arestate în Belgia în urma ciocnirilor produse între protestatari şi forţele de ordine după ce un bărbat a murit în weekend în timp ce se afla în custodia poliţiei, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

Ciocnirile au izbucnit miercuri după-amiază, protestatari aruncând cu pietre, iar poliţia răspunzând cu tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.


Citește și: Aproape 39.000 de spanioli s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Protestele au escaladat în cursul serii, când o secţie de poliţie a fost incendiată pentru scurt timp, au fost sparte geamuri şi şase maşini de poliţie au fost avariate, conform presei.

Au existat şi informaţii că, la un moment dat, automobilul regelui Philippe a fost prins în mijlocul protestatarilor.

‘Sub nicio formă nu putem accepta ceea ce s-a întâmplat astăzi în Schaerbeek (comună în Bruxelles). Ancheta este în plină desfăşurare. Peste 100 de persoane au fost arestate. Turbulenţii nu vor pleca liberi’, a scris ministrul justiţiei, Vincent van Quickenborne, miercuri seară pe Twitter.

Citește și: Este IMPOSIBIL ca Trump să fie judecat înainte de plecarea sa de la Casa Albă

Sâmbătă, un bărbat care participase la o adunare ce încălca restricţiile antiepidemice a fugit în timpul unui control de poliţie, dar a fost prins după o urmărire. Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce a fost condus la comisariatul de poliţie şi a murit la spital la scurt timp după aceea.

Potrivit presei, tânărul de 23 de ani ar fi decedat din cauza unui atac de cord.