DISTRIBUIȚI

O serie de manifestaţii împotriva rezultatelor alegerilor de acum o săptămână din Ungaria au avut loc duminică în oraşele Pecs şi Debrecen, dar şi la Bruxelles, informează MTI, conform agerpres.

La Pecs, în sudul Ungariei, în cadrul unui protest care s-a desfăşurat la apelul unor organizaţii neguvernamentale, vorbitorii au criticat vehement sistemul electoral, „starea îngrozitoare a partidelor de opoziţie”şi situaţia în care se află sistemele de sănătate şi învăţământ. Cei care au luat cuvântul au avertizat că „Ungaria se apropie tot mai mult de Ankara şi Moscova” şi au îndemnat opoziţia să se unească şi să „combată minciunile”. Protestatarii au fluturat steaguri în culorile naţionale, ale Uniunii Europene şi ale dinastiei Arpad, prima casă domnitoare a Regatului Ungariei.


Citeşte şi: James Comey ‘îl desfiinţează’ pe Trump: ‘Este INAPT moral să fie preşedintele SUA’

La Debrecen, în est, partidele de opoziţie au organizat un protest în piaţa centrală Kossuth, unde au luat cuvântul reprezentanţi ai formaţiunilor LMP (ecologişti), Momentum, Egyutt, Jobbik, dar şi ai partidul satiric Câinele cu două cozi (Ketfarku Kutya Part). Aceştia au cerut organizarea de noi alegeri, presă liberă şi o „schimbare reală de regim”. Declarându-se „adevărata majoritate”, vorbitorii s-au angajat să „continue lupta” şi să reprezinte o provocare reală pentru „regimul Orban”, iar participanţii la manifestaţie au fluturat, la fel ca la Pecs, steaguri ale Ungariei, UE şi dinastiei Arpad, a consemnat MTI.