DISTRIBUIȚI
REUTERS

Mii de oameni care se opun măsurilor decise de guvernul german pentru împiedicarea propagării coronavirusului au manifestat, sâmbătă, în câteva oraşe din Germania, relatează dpa, potrivit  news.ro

La Dresda, sute de susţinători ai mişcării Querdenken formată din oameni care nu cred în Covid, activişti de dreapta şi oameni care se opun vaccinării, au manifestat pe străzi deşi protestele susnt interzise. :Am acţionat de la primele ore ale dimineţii pentru a face ca interdicţia să fie respectată”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.


Citește și : Boris Johnson: Decizia de a suspenda părţi ale Protocolului nord-irlandez este legală şi corectă

Mulţi dintre participanţii la protest nu purtau măşti, deşi purtarea mămştii este obligatorie.

Manifestanţii au scandat mai multe sloganuri, între care şi: “Pandemia s-a încheiat”.

La Berlin, aprorximativ 1.000 de protestatari s-au strâns în faţa Ministerului Sănătăţii. 50 de persoane au fost vizate de poliţişti pentru că au încălcat normele de siguranţă şi sănătate. Au fost prezenţi şi apriximativ 12 contramanifestanţi, unii dintre ei strigând: “O să vă vaccinăm pe toţi”.

La Stuttgart, sute de oameni s-au reunit având deviza: “Ajunge”. 70 până la 90 la sută dintre manifestanţi nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea fizică.

Citește și : Consiliul Europei cere Poloniei să ofere ‘acces la un avort legal’

Şi la Munchen a avut loc un protest cu mii de participanţi. Manifestaţia a fost oprită de poliţie pentru că participanţii nu respectau condiţiile impuse.

La Dusseldorf, 2.000 de oameni au protestat faţă de resstricţii, iar la Hanovra au manifestat aproape 800 de oameni.