DISTRIBUIȚI
Yahoo News Singapore

Peste 40.000 de persoane, conform estimării poliţiei, au participat sâmbătă la Viena la un marş împotriva lockdown-ului şi vaccinării anti-COVID-19 obligatorii, relatează Reuters, potrivit agerpres.

În urma înmulţirii rapide a infectărilor cu coronavirus, Austria a devenit luna trecută prima ţară vest-europeană care a reintrat în lockdown şi a decis în plus ca din luna februarie vaccinarea anti-COVID-19 să fie obligatorie.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Manifestanţii purtau pancarte cu mesaje precum ”Pentru mine, eu voi decide!”, ”Faceţi Austria Măreaţă din Nou” (parafrazare a mesajului electoral ‘Make America Great Again’ al fostului preşedinte american Donald Trump) sau ”Alegeri anticipate”, în contextul peisajului politic austriac tulburat de demisia recentă a doi şefi de guvern.

Circa 1.500 de persoane au organizat contramanifestaţii. Poliţia a folosit spray-uri cu piper împotriva unor manifestanţi din demonstraţia anti-lockdown care au aruncat cu petarde spre forţele de ordine şi mai mulţi dintre aceştia au fost reţinuţi.

O comisie parlamentară a aprobat săptămâna aceasta dublarea perioadei de lockdown, până la 20 de zile, perioadă despre care guvernul a declarat că nu va fi apoi extinsă din nou.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa