DISTRIBUIȚI
twitter

Mii de persoane au protestat, joi seară, în centrul Kievului, cerând evitarea unei „capitulări” în faţa Moscovei, înaintea întrevederii pe care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, o va avea cu omologul său rus, Vladimir Putin, informează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit mediafax.

Manifestanţii, adunaţi la şase ani de la protestele proeuropene din Piaţa Maidan, aveau steaguri ucrainene şi pancarte pe care se scria: „Nu capitulării!”.


Citește și : Netanyahu, pus sub acuzare pentru fapte de corupție

Liderii Ucrainei, Rusiei, Franţei şi Germaniei se vor reuni pe 9 decembrie, la Paris, în încercarea de soluţionare a conflictului ucrainean.

 

Administraţia de la Kiev a semnalat că este pregătită să accepte un „compromis rezonabil” la summitul cu Rusia pentru soluţionarea conflictului din regiunile separatiste proruse din estul Ucrainei.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 13.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

Citește și : Raportul privind ancheta FBI legată de Rusia va fi publicat la 9 decembrie