DISTRIBUIȚI
Twitter

Sute de persoane au mărşăluit duminică în centrul Bruxelles pentru a protesta faţă de noile restricţii impuse de guvernul belgian pentru a combate cea mai recentă creştere a numărului de cazuri de Covid-19, scrie news.ro.  

Associated Press relatează că oamenii au protestat faţă de măsurile anunţate vineri.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Pentru a treia săptămână consecutiv, guvernul a înăsprit regulile impuse, după ce creşterea numărului de infecţii pune presiune pe serviciul medical, împiedicând oamenii cu alte afecţiuni să primească tratament.

Oamenii au strigat „libertate” şi au purtat pancarte pe care a stat scris „uniţi pentru libertatea noastră, drepturi şi copiii noştri”. Ei au mărşăluit până la sediul Uniunii Europene.

Vineri, prim-ministrul belgian Alexander De Croo a anunţat că grădiniţele şi şcolile primare vor fi închise pentru vacanţa de iarnă cu o săptămână mai devreme şi că acum copiii cu vârste mai mari de 6 ani trebuie să poarte mască. Sunt permise evenimentele organizate în interior la care participă doar 200 de persoane.

Anterior, guvernul a decis închiderea cluburilor de noapte şi a ordnat localurilor ca, timp de trei săptămâni, să se închidă la ora 23:00.

Ţara cu 11 milioane de locuitori a atins un platou, din punct de vedere al infecţiilor. În medie, săptămâna aceasta, au fost înregistrate 17.862 de cazuri pe zi, o creştere de 6% faţă de săptămâna anterioară. Internările au crescut cu 4%.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa

Mai mult de 3.700 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt spitalizaţi, iar 821 dintre ei se află la terapie intensivă.

De la începutul pandemiei, în Belgia au fost înregistrate mai mult de 27.000 de decese asociate Covid-19.