DISTRIBUIȚI
Palestine Monitor

În cartierul Sheikh Jarrad din Ierusalimul de Est au izbucnit luni proteste în timp ce autorităţile israeliene au procedat la evacuarea unei familii palestiniene din locuinţa sa, a anunţat poliţia israeliană, citată de DPA, potrivit agerpres.

Un grup de tineri s-au baricadat în interiorul casei cu material inflamabil şi o sticlă de gaz, a declarat poliţia, în timp ce mediatori au încercat să calmeze situaţia.


Citește și : ‘Partygate’ continuă în UK! BoJo caută măsuri pentru a scăpa ‘basma curată’ din tot scandalul

Presa palestiniană a relatat că tatăl familiei a ameninţat că îşi va da foc şi va incendia casa.

Disputele asupra caselor a şapte familii palestiniene au condus anul trecut la un conflict în cartier, unde grupuri evreieşti au emis pretenţii de proprietate. Cazul este în prezent în faţa Curţii Supreme a Israelului.

Potrivit poliţiei, Israelul îşi propune să ridice o şcoală pentru copii cu nevoi speciale în locul casei, în conformitate cu o decizie urbanistică din 2017.

În urmă cu aproximativ un an, tribunalul districtual din Ierusalim a informat familia palestiniană că trebuie să-şi părăsească locuinţa, notând că au avut loc încercări de a rezolva conflictul pe cale amiabilă.

Hamas, gruparea islamistă ce conduce Fâşia Gaza, a citat conflictul drept cauză a atacurilor cu rachete la scară largă asupra Israelului în mai anul trecut, urmate de un conflict armat între cele două părţi ce a durat 11 zile.

Citește și : Tonga este RUPTĂ de lume după erupţia vulcanică şi tsunami

La sfârşitul anului 2016, Consiliul de Securitate al ONU a cerut oprirea completă a colonizării în teritoriile ocupate, precum şi în Ierusalimul de Est, care a fost anexat de Israel.

Israelul a ocupat Cisiordania şi Ierusalimul de Est în Războiul de Şase Zile din 1967. Peste 600.000 de colonişti evrei trăiesc acum în aceste zone, pe care palestinienii le revendică drept teritoriu pentru propriul stat independent cu capitala în Ierusalimul de Est.