DISTRIBUIȚI
Euronews

Mii de protestatari ai ieşit în stradă, sâmbătă, la Stockholm şi Goteborg, pentru a manifesta împotriva măsurilor cu privire la certificatul de vaccinare, relatează The Guardian, potrivit news.ro

Poliţia avertizase că ar putea exista ciocniri între grupuri de neonazişti şi opozanţi, însă manifestaţiile s-au desfăşurat în calm.


Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

Certificatele de vaccinare au devenit obligatorii în Suedia din data de 12 ianuarie, pentru evenimente în spaţii închise la care participă cel puţin 50 de persoane. Peste 83 la sută din suedezii cu vârsta de peste 12 abni sunt vaccinaţi.

În Franţa, sute de oameni au participat la manifestaţii împotriva restricţiilor din pandemie, cu două zile înainte de înăsprirea măsurilor.

De luni, cei care doresc să meargă la restaurant sau în baruri, să participe la activităţi de divertisment sau să folosească mijloacele de transport interregional trebuie să fie posesori de certificat de vaccinare. Este vorba de persoanele care au cel puţin 16 ani.

Citește și : O nouă sub-variantă Omicron îi pune pe jar pe oamenii de ştiinţă