DISTRIBUIȚI
The Local - Spain's
A woman holds a placard reading "Justice for women" during a demonstration to mark the International Day for the Elimination of Violence Against Women on November 25, 2017, at the Puerta del Sol square in Madrid. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Zeci de mii de persoane au protestat în Madrid și în mai multe orașe din Spania pentru a-și manifesta dezacordul față de violența împotriva femeilor, în contextul în care astăzi este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor, relatează Reuters, scrie Mediafax.

Protestatarii au scandat sloanuri și au cântat cântece. În Madrid, protestul s-a încheiat prin citirea numelor a 44 de femei care au murit anul trecut în Spania din cauza violenței domestice.


Citește și : Inundaţii în Irak – 21 de victime în 48 de ore

La începutul acestui an, femeile din Spania au organizat mai multe greve și manifestații pentru a protesta împotriva inegalității dintre sexe. De Ziua Internațională a Femeii, peste șase milioane de femei din Spania au participat la grevă.

Curțile de Justiție din Spania au primit în anul 2017 peste 166.000 de plângeri împotriva violenței domestice, cu 16% mai mult decât în anul 206.

Citește și : Noi raiduri aeriene ale avioanelor ruse în Siria după un atac cu clor la Alep