DISTRIBUIȚI
leggilo.org

Proteste au avut loc marţi în Germania în spirit de solidaritate cu Carola Rackete, căpitanul navei Sea-Watch 3, arestată de autorităţile italiene pentru că a acostat fără autorizaţie într-un port italian, cu 40 de migranţi la bord, informează agenţia de presă dpa, potrivit agerpres.

Sute de oameni au protestat la Berlin, Koln şi Frankfurt, cerând eliberarea Carolei Rackete, 31 de ani, cetăţeană a Germaniei.


Citește și : Boris Johnson: Backstop-ul este echivalent cu a ieşi din UE dar a fi conduşi de UE

Doar în Frankfurt, în jur de 300 de persoane s-au adunat luni în faţa consulatului italian, circa 200 au demonstrat marţi în faţa consulatului din Koln şi vreo 20 au pichetat ambasada Italiei în capitala Germaniei, Berlin.

Şi divizia de canotaj a clubului de fotbal a oraşului Hamburg, FC St Pauli, intenţionează să navigheze miercuri cu drapele, bannere şi veste de salvare pe râul Alster.

Un judecător italian urmează să decidă mai târziu marţi dacă Carola Rackete ar trebui menţinută în arest sau eliberată.

Tânăra femeie, plasată în arest la domiciliu în Lampedusa, ar putea fi eliberată în aşteptarea procesului său, potrivit mass-media italiene. În acest caz, ea ar trebui expulzată rapid. Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a dat asigurări sâmbătă că a semnat deja un decret de expulzare în această eventualitate.

Carola Rackete riscă până la 10 ani de închisoare „pentru rezistenţă (opusă) unei nave de război”, după ce a obligat o navă-vedetă a poliţiei, însărcinată să o împiedice să acosteze, să se îndepărteze pentru a nu fi zdrobită de chei în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Citește și : 14 marinari şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu izbucnit la bordul unui submarin rus

Ea face de asemenea obiectul unei anchete pentru ajutor acordat imigraţiei ilegale şi pentru că a forţat miercuri blocada impusă de Salvini (extrema dreaptă) în apele teritoriale italiene, în virtutea unui decret-lege intrat în vigoare la mijlocul lui iunie, pentru a combate activitatea navelor unor ONG-uri pe care ministrul de interne italian le acuză că sunt complici ai traficanţilor de migranţi.