DISTRIBUIȚI
VOA News

Președintele francez Emmanuel Macron a transmis marți că înțelege furia resimțită de cetățenii francezi datorată creșterii prețului la combustibil, dar a insistat că nu va ceda presiunii exercitate de „huligani” pentru a-și schimba punctul de vedere, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Nu trebuie să schimbăm planul, deoarece această politică este corectă și necesară”, a declarat președintele francez.


Citește și : Facebook era la curent din 2014 despre ingerinţele ruse (comisie parlamentară britanică)

În încercarea de a-și manifesta empatia față de dezacordul cetățenilor, Macron a declarat că Administrația sa trebuie să fie „deșteaptă” în adoptarea politicilor pentru a evita „o Franța cu două viteze”, în care locuitorii din afara marilor orașe sunt lăsați în urmă.

„Nu putem repeta același slogan: «taxe mai mici și construirea de mai multe creșe, școli»”, a adăugat Emmanuel Macron.

Peste 100.000 de persoane au protestat sâmbătă în 1.600 de locații din Franța, a transmis Ministerul de Interne din Franța. În Paris, 8.000 de persoane s-au alăturat manifestației, cel puțin 19 au fost rănite și 40 de persoane au fost arestate.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcați în veste reflectorizante, pe care toți șoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga țară, obstrucționând accesul la depozite de carburanți, centre comerciale și unele fabrici.

Manifestanții protestează față de scumpirea prețurilor carburanților după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.

Citește și : Theresa May, somată : Demisia pentru aprobarea Acordului Brexit (presă)