DISTRIBUIȚI
Twitter

Poliţia irlandeză a anunţat că a arestat joi seară 11 persoane care protestau la Dublin faţă de noile restricţii impuse întregii ţări în încercarea de a opri răspândirea pandemiei de COVID-19, notează AFP, potrivit agerpres.

Circa 100 de persoane au defilat prin centrul capitalei, Dublin, joi seară sub o banderolă pe care scria „puneţi capăt izolării”, provocând intervenţia forţelor speciale de poliţie însoţite de câini.


Citeşte şi: Putin a dispus personal trimiterea lui Alexei Navalnâi în Germania

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, manifestanţii au fost informaţi că încalcă dispoziţiile anti-COVID-19 şi au fost „invitaţi să se împrăştie”. Dar 11 dintre aceştia au fost reţinuţi „după incidente tulburând ordinea publică” în centrul comercial al capitalei irlandeze.

Citeşte şi: Pandemia de COVID-19 şi corupţia, printre cele mai aprinse teme la ultima dezbatere Trump-Biden

Pentru a putea sărbători „Crăciunul în mod corespunzător”, potrivit prim-ministrului Micheal Martin, Irlanda a luat măsurile cele mai severe din Europa. Acestea un intrat în vigoare miercuri la miezul nopţii: întreaga populaţie este obligată să rămână la domiciliu timp de şase săptămâni, magazinele neesenţiale au fost închise, dar elevii merg la şcoală.