DISTRIBUIȚI
Reuters

Mai mulţi protestatari au fost reţinuţi marţi în timpul unei manifestaţii la Erevan, capitala Armeniei, împotriva intenţiei ca fostul preşedinte Serj Sargsyan, care şi-a încheiat recent al doilea şi ultimul mandat, să devină premier, relatează dpa, potrivit agerpres.

Este de aşteptat ca Sargsyan, care a fost preşedinte al acestei foste republici sovietice timp de un deceniu, să fie instalat marţi în postul de prim-ministru printr-un vot în parlament.


Citeşte şi: Raul Castro se pregăteşte să predea ştafeta unei noi generaţii la conducerea Cubei

Puterile preşedintelui au devenit mai curând protocolare de la reforma constituţională din 2015 care a transformat Armenia în republică parlamentară, în care puterea executivă reală este acum în mâinile premierului.

Opoziţia susţine că această reformă a avut ca unic scop menţinerea la putere a prorusului Serj Sargsyan, fost ofiţer al armatei, care ocupa postul de preşedintele din 2008.

Demonstraţii conduse de politicianul de opoziţie Nikol Pashinyan, membru al parlamentului federal, au loc de mai multe zile la Erevan, unde au fost blocate şoselele principale.

Mai mulţi demonstraţi au fost răniţi luni, când poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa o manifestaţie, potrivit martorilor. 

Vezi şi: O prostituată de lux, care ameninţa cu dezvăluiri explozive, este judecată în Thailanda