DISTRIBUIȚI
Sputnik International

În sectoare locuite de refugiaţi palestinieni în Amman, capitala Iordaniei, au izbucnit miercuri proteste după ce preşedintele american Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, informează Reuters, care citează martori, conform agerpres.

Tineri au strigat sloganuri antiamericane la Amman, în timp ce în tabăra de refugiaţi Baqaa, de la periferia capitalei iordaniene, sute de tineri mărşăluiau pe străzi pentru a-l acuza pe Trump şi a cere guvernului iordanian să rupă tratatul de pace din 1994 cu Israelul. „Jos America… America este mama terorii”, strigau aceştia.


Dinastia haşemită este custodele locurilor sfinte musulmane din Ierusalim, ceea ce face ca Iordania să fie sensibilă la orice schimbare de statut a oraşului, al cărui sector estic a fost capturat de Israel de la Iordania în războiul din 1967. Multe persoane din Iordania sunt descendenţi ai refugiaţilor palestinieni ale căror familii au plecat după crearea statului Israel în 1948.

Citește și : Mai multe ţări europene critică decizia ‘unilaterală’ a lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului