DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Zeci de mii de oameni au protestat la Roma sâmbătă împotriva guvernului populist al Italiei, a relatat presa locală, preluată de dpa, scrie agerpres.

Mai multe sindicate au făcut apel la organizarea acestui protest pentru a atrage atenţia asupra inegalităţii, şomajului şi rasismului sub conducerea actualului guvern de la Roma, venit la putere anul trecut.


Citește și : Pedro Sánchez: Ce se va vedea duminică la Madrid va fi o Spanie în alb şi negru

„Guvernul trebuie să iasă din realitatea sa virtuală şi să intre în lumea reală”, a declarat Annamaria Furlan, şefa Confederaţiei Sindicatelor Muncitoreşti Cisl.

„Ţara trebuie să fie unită, nu divizată”, a spus la rândul său Maurizio Landini, din partea Confederaţiei Generale Italiene a Muncii Cgil.

Autorităţile nu au publicat cifre oficiale privind participarea la miting, dar presa locală a relatat că la proteste ar fi luat parte până la 200.000 de oameni.

Guvernul populist al Italiei – format din Mişcarea Cinci Stele (M5S) şi Liga, de extremă dreapta – a iritat mulţi italieni cu politicile sale antiimigraţie şi cu alte politici controversate, notează dpa.

Citește și : Papa Francisc le cere credincioşilor să conştientizeze păcatele comise împotriva mediului înconjurător