DISTRIBUIȚI

sursa foto:  ABC

Senatoarea australiană de extrema dreaptă Pauline Hanson a apărut joi în parlament îmbrăcată în burqa, în cadrul campaniei sale de interzicere a veşmântului ce acoperă tot corpul, purtat de către unele femei musulmane, gestul ei stârnind o reacţie rapidă din partea guvernului şi a musulmanilor, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Hanson a stat în fotoliul ei de parlamentar timp de circa 20 de minute acoperită cu o burqa neagră, după care şi-a scos veşmântul cerând interzicerea lui în public din motive de securitate naţională.


Citeşte şi: ‘Mâna dreaptă’ a lui Trump confirmă RĂZBOIUL economic cu China

”Sunt fericită să-l dau jos, pentru că el nu este ceea ce ar trebui să fie în acest parlament”, a declarat în senat Hanson, şefa partidului de extrema dreaptă O singură naţiune. ”Dacă o persoană îşi pune o cagulă sau o cască într-o bancă sau în oricare altă clădire, sau chiar într-o sală de tribunal, atunci ea trebuie dată afară. De ce nu se procedează la fel în cazul unei persoane care îşi acoperă chipul şi nu poate fi identificată?”, a adăugat ea.

Pauline Hanson, care s-a remarcat pentru prima dată în anii 1990 din cauza opoziţiei sale stridente faţă de imigraţia provenită din Asia şi faţă de solicitanţii de azil, face o campanie în ultimii ani împotriva veşmântului islamic şi a construirii de moschei.

Partidul său are patru senatori, care îi conferă influenţă în parlament când este supusă la vot o lege foarte contestată.

Citeşte şi: DISPĂRUŢI în MISIUNE. Un elicopter militar american a fost pierdut de radare

Ministrul australian de justiţie, George Brandis, a respins declaraţiile lui Hanson. ”Nu pretind că ignor agitaţia pe care aţi încercat s-o stârniţi astăzi venind în senat îmbrăcată în burqa”, a declarat Brandis în aplauzele membrilor adunării. ”Ştim cu toţii că nu sunteţi o susţinătoare a credinţei islamice. V-aş atrage însă atenţia şi v-aş sfătui, cu respect, să fiţi foarte, foarte atentă la ofensa pe care s-ar putea s-o faceţi la adresa sensibilităţilor religioase ale altor australieni”, a adăugat ministrul.

Vicepreşedintele Consiliului Islamic din statul australian Victoria (sud-est), Adel Salman, a afirmat că gestul lui Hanson reprezintă ”o ridiculizare a poziţiei ei”. ”Este foarte dezamăgitor, dar nu suprinzător, deoarece ea a căutat să ridiculizeze credinţa islamică din nou, şi din nou”, a declarat el.