DISTRIBUIȚI
Barron's

Întreprinzători ucraineni şi proprietari de întreprinderi mici şi mijlocii au ieşit miercuri pe străzile capitalei Kiev pentru a protesta împotriva restricţiilor menite să combată epidemia de coronavirus şi despre care ei afirmă că ”omoară” afacerile şi veniturile lor şi cele ale angajaţilor, informează agenţia EFE, scrie agerpres.

Adunaţi în faţa sediului guvernului cu drapele şi pancarte cu lozinci precum ”Guvern de carantină”, ”Carantina ucide” sau ”Distrugeţi micile afaceri, dar acceptaţi o nouă tranşă de la FMI”, manifestanţii au cerut să li se permită continuarea activităţii pentru a-şi menţine veniturile lor şi ale salariaţilor.


Citește și : Boris Johnson înfruntă opoziţia britanică cu privire la bilanţul epidemiei de coronavirus

Ucraina aşteaptă din partea Fondului Monetar Internaţional un nou program de asistenţă financiară de mai multe miliarde de dolari, pentru aprobarea căruia Kievul mai trebuie doar să adopte o lege privind restructurarea şi recapitalizarea sistemului bancar.

Acest protest a survenit înainte ca executivul să ia în aceeaşi zi o decizie despre relaxarea măsurilor de izolare adoptate din cauza epidemiei care a provocat în Ucraina 13.183 de infectări cu noul coronavirus şi 327 de decese.

Patronii de companii au mai protestat împotriva acestor măsuri şi la sfârşitul lunii aprilie, când au blocat străzi şi au cerut ridicarea izolării de la 1 mai.

Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Spania