DISTRIBUIȚI

Opulenta reşedinţă din Palm Beach a finanţistului american Jeffrey Epstein, care a fost găsit mort în închisoare, unde se afla pentru pedofilie şi trafic de minore, a fost demolată în această săptămână, conform deciziei noului proprietar, transmite vineri DPA, potrivit agerpres.

Demolarea vilei de la adresa 358 El Brillo Way a început de luni, conform cotidianului local Palm Beach Daily News. Dezvoltatorul imobiliar Todd Michael Glaser a promis că va distruge această vilă pe care a cumpărat-o la începutul acestui an. Această reşedinţă era una dintre cele folosite de Epstein pentru a-şi distra apropiaţii, printre care nume importante din politică, afaceri, muzică şi film şi chiar din unele familii regale, abuzând sexual fete minore şi tinere pe care Epstein le trafica pentru plăceri sexuale, conform procurorilor.


Citește și : Aleksei Navalnîi IESE din greva foamei

Dezvoltatorul imobiliar Todd Michael Glaser are reputaţia de a cumpăra şi de a demola proprietăţi ale unor celebrităţi pentru ca apoi să le reconstruiască. El a anunţat încă din luna ianuarie că doreşte să distrugă proprietatea lui Epstein cât mai repede cu putinţă.

„Atrage tot felul de pierde vară. Dacă nu ar mai fi reşedinţa, nu ar mai avea ce să fotografieze. Aşa că mi-am propus să o demolez, să scap de ea cât mai repede”, declara el în ianuarie pentru The New York Daily News.

Glaser a plătit 18,5 milioane de dolari pentru această proprietate, suma fiind donată fondului de compensaţii pentru victimele traficului de persoane şi abuzurilor sexuale ale lui Epstein şi ale prietenilor săi influenţi. Banii rezultaţi şi din vânzarea altor proprietăţi ale pedofilului au ajuns în acest fond.

Citește și : Țările baltice susțin Cehia în conflictul cu Rusia și expulzează patru diplomaţi ai Moscovei

Epstein, 66 de ani, a fost găsit mort în celula sa din închisoarea federală din Manhattan în august 2019.

Proprietatea sa de 1300 de metri pătraţi de la Palm Beach a fost construită în 1952, iar Epstein a cumpărat-o în 1990.