DISTRIBUIȚI
risingsunchatsworth.co.za

Proprietarul unui restaurant din nordul Malaeziei a fost condamnat la cinci luni de închisoare după ce s-a declarat vinovat de încălcarea regulilor de carantină instituite pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, „trebuia să rămână în carantină, în casă, dar în schimb a ieşit pentru a-şi deschide restaurantul şi, ca urmare, câteva sate din statele Kedah şi Perlis au fost închise”, a declarat joi ministrul apărării, Ismail Sabri Yaakob, în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Preşedintele Turciei îl acuză pe Macron de intenţii coloniale în Liban: ‘Noi nu ne ducem să facem poze!’

Ministerul Sănătăţii a făcut legătura între acuzat şi 40 de cazuri de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, bărbatul a fost amendat cu 12.000 ringgit (2.860 de dolari americani).

În Malaezia au fost raportate în total 9.129 de cazuri de coronavirus şi 125 de decese. Dintre cei care au contractat boala, 8.821 s-au însănătoşit.

După ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în luna martie, autorităţile din Malaezia au impus măsuri stricte de izolare. Cel puţin 23.000 de arestări au avut loc până la ridicarea restricţiilor, pe 4 mai.

Poliţia a continuat să facă raiduri la reşedinţele muncitorilor imigranţi în timpul pandemiei şi 21.234 de persoane au fost deportate de la începutul anului, a declarat ministrul de interne malaezian, Hamzah Zainudin, care a precizat că alţi 15.000 de imigranţi acuzaţi că muncesc ilegal se află în centre de detenţie înainte de a fi deportaţi.

Citește și : Zeci de clădiri istorice din Beirut riscă să se prăbușească în orice moment